Alla inlägg den 12 juni 2008

Av Jenny - 12 juni 2008 18:22


Läste nyss en artikel på gt.se om hur situationen för många mänskor ser ut i Burma. Bland annat läste jag om en ung kvinna (22 år) som för fyra år sen tvingades fly från Burma till Thailand där hon nu lever med sin nya man och barn.


När hon var 16 år slog militär juntan läger i hennes by. En av soldaterna tvingade hennes familj att gifta bort henne med honom. Eftersom ingen vågade säja emot juntan på grund av rädslan för att bli torterad eller t o m bli dödad så kunde familjen inte säja nej. Under tre månader (han skickades sedan iväg på ett nytt uppdrag) blev hon systematiskt våldtagen av sin man. Sen lämna han henne kvar till ett liv i ensamhet. Ingen av byborna inte ens hennes föräldrar brydde sej om henne längre. I deras ögon var det hon som hade begått fel, inte henne man. Hon fann ingen annan råd än att fly till Thailand.


Andra som lever i Burma blir utsatta för tvångsarbete. Många tvingas tyvärr till att prostituera sej för att kunna överleva. Finns ont om tillgång till förnödenheter efter det att Burma drabbades av cyklonen och landets ledares ovilja att släppa in hjälp från omvärlden.

Ovido - Quiz & Flashcards