Alla inlägg den 10 september 2008

Av Jenny - 10 september 2008 22:31


Såg ikväll "Uppdrag granskning" där de visade att de existerar speciella forum och sajter på nätet där en kan få hjälp med att ta sitt liv. Skrämmande!


Nog inte så konstigt att de även finns på internet som att de finns i verkliga livet. Mycket skit som t ex: pornografi finns ju även de på nätet. De har bara axlat en annan spelplan. Så speciellt förvånad e jag dock inte över detta avslöjandet med självmordssajterna.


De som e skrämmande e att de sitter personer på såna här sajter och forum som talar om exakt hur en ska gå till väga för att begå självmord. Dessutom e de väldigt många unga som söker sej till dessa forum/sajter. Unga mänskor som mår jäkligt dåligt. Mänskor som inte vet va de ska ta sej till. Kanske har de sökt hjälp, men inte fått nån. Eller så e ser dom ingen annan utväg än att ta sitt liv.


Men va gör vi medmänniskor åt detta? Ingenting! Vi ser på eftersom "hon/han har rätt att avsluta sitt liv" Det e deras eget beslut. Vill han/hon göra de, så varsågod. Inget bra sätt att visa sin medmänsklighet på precis.

Nä, märker en att någon mår dåligt ska en fråga hur de mår. Alltså visa att en bryr sej. Kanske kan de hjälpa bara att lyssna på va han/hon har att säja.


Var 6/minut e de nån som försöker ta sitt liv. Fuktansvärd statestik! Många av försöken sker dessvärre i ren impulshandling.

Ovido - Quiz & Flashcards