Alla inlägg den 30 augusti 2008

Av Jenny - 30 augusti 2008 14:04


Hörde igår i en av nyhetssändningarna att man har lagt ett förslag på att spara in pengar för funktionshindrade eftersom de kostar för mycket med assistenter och hjälpmedel. Dessutom så får man olika mycket hjälp beroende var man bor. Men detta vill man nu ändra på och de ska bli mer jämnställt. Alla ska få lika mycket hjälp oavsett var en bor, de e ju bra.


Detta medför tyvärr att den som får mycket hjälp idag och kanske knappt klarar sej me de kommer i fortsättningen få betydligt mindre i framtiden, om förslaget går igenom vill säja.

Hur ska den personen kunna leva ett normalt liv? De lär bli rätt svårt.


Om man ska sträva efter att de ska bli jämlikt måste man se till individens behov, inte till kollektivets. Ja menar, alla har inte lika stora behov av assistenter och hjälpmedel. En del behöver ha hjälp dygnet runt andra bara i vissa situationer. Däremot ska de finnas tillräckligt me resuser som i form av pengar så att kommunerna har möjlighet att förse sina funktionshindrade med den hjälp de behöver. Vart de pengarna ska komma ifrån vet jag inte, men de e helt fel att försöka spara pengar på nåt som e oförutsägbart.

Ovido - Quiz & Flashcards